Fenerbahçe

Galatasaray

Beşiktaş

Şampiyonlar Ligi

Süper Lig

Trabzonspor

Fenerhahçe Emenike Sow ile Gaziantepspor'u Devirdi

25 Ekim 2013 Cuma

Fenerbahçe Gaziantep'i devirdi! Maçta Emenike Sow golleri geceye damgasını vurdu...

Spor Toto Süper Lig’in 9. haftasında Fenerbahçe, kendi sahasında Gaziantepspor ile karşı karşıya geldi. Mücadele Fenerbahçe'nin 3-1'lik üstünlüğü ile tamamlandı.

Fenerbahçe, konuk ettiği Gaziantepspor'u 3 - 1 mağlup ederek puanını 22'ye çıkardı ve liderliğini sürdürdü.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanan ve hakem İlker Meral'in düdük çaldığı maçta Fenerbahçe'ye 3 puanı getiren golleri 14 ve 86. dakikalarda Emenike ve 39. dakikada Moussa Sow attı. Gaziantepspor'un tek golünü ise 75. dakikada Stilic kaydetti.

STAT: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu

HAKEMLER: İlker Meral xx, İsmail Şencan xx, Hakan Yemişken xx

FENERBAHÇE: Volkan xx, Egemen xx, Bekir xx, Mehmet Topal xx, Cristian Baroni xx, Caner xx, Alper xx (Salih dk. 81 x), Mehmet Topuz xx (Bruno Alves dk. 73 xx), Sow xx (Webo dk. 84 x), Kuyt xx, Emenike xx

YEDEKLER: Mert, Hasan Ali, Selçuk

TEKNİK DİREKTÖR: Ersun Yanal

GAZİANTEPSPOR: Serdar Kulbilge xx, Şenol xx (Binya dk. 46 xx), Kecojevic xx, Ekrem xx, Stankevicius xx, Medunjani xx, Traore xx, Orhan xx (Stilic dk. 61 xx), Muhammet xx (Mustafa dk. 85 ?), Cenk Tosun xx, Turgut xx

YEDEKLER: Özden, Erman, Taşkın, Kerem

TEKNİK DİREKTÖR: Bülent uygun

GOLLER: Emenike (dk. 15 ve 86), Sow (dk. 39) (Fenerbahçe), Stilic (dk. 75) (Gaziantepspor)

SARI KARTLAR: Egemen (Fenerbahçe), Kecojevic, Muhammet (Gaziantepspor)

Spor Toto Süper Lig'de 9. hafta mücadelesinde Gaziantepspor'u 3-1 yenen lider Fenerbahçe, 7. haftadaki Trabzonspor beraberliğinin ardından, son iki lig maçından galibiyetlerle ayrıldı.

Bordo-mavili ekip karşısında aldığı beraberlikle 5 maçlık kazanma serisi sona eren sarı-lacivertliler, geçen hafta deplasmanda Kayseri Erciyesspor karşısındaki galibiyetin (2-1) ardından, Kadıköy'deki Gaziantepspor mücadelesini de 3-1'lik skorla geçti.

Torku Konyaspor yenilgisiyle tatsız bir başlangıç yaptığı sezonda, 2. haftadan itibaren Eskişehirspor (1-0), Sivasspor (5-2), Kasımpaşa (3-2), Elazığspor (4-0) ve Gençlerbirliği (1-0) maçları olmak üzere üst üste 5 haftada kazanan sarı-lacivertli ekip, Trabzonspor beraberliğiyle (0-0) bu sezon ligde ikinci kez puan yitirmişi.

Süper Lig'de bu sezon 7. galibiyetini alan "Sarı Kanaryalar", puanını 22'ye yükseltti.

Tribünlerde büyük coşku

Fenerbahçe'nin Gaziantepspor karşısında aldığı galibiyet tribünlerde büyük bir sevinç yarattı.

Özellikle ikinci yarıda büyük bir coşku yaşayan taraftarlar, cep telefonlarının ışıklarını açarak tribünlerde renkli görüntüler oluşturdu. Tribünler hep bir ağızdan "şampiyon" tezahüratları yaptı.

Sarı-lacivertli taraftarlar ikinci yarda yaptıkları tezahüratlarla 11. haftada Kadıköy'de karşı karşıya gelecekleri Galatasaray'a göndermelerde bulundular. Takımları için yaptıkları "şampiyon" tezühüratlarının ardından derbi maçla ilgili tezahüratlara başlayan taraftarlar, uzun süre Galatasaray'a yönelik söylemlerde bulundular.

Son iki hafta golleri Emenike ve Sow'dan

Fenerbahçe, Süper Lig'in son iki haftasında Emenike ve Sow'un attığı gollerle kazandı.

Geçen hafta Kayseri Erciyesspor mücadelesinde 9. dakikada Sow, 90+4. dakikada da Emenike'nin attığı gollerle galibiyete uzanan sarı-lacivertliler, bu akşam Gaziantepspor karşısında da 14. ve 86. dakikalarda Emenike ve 39. dakikada da Sow'un ayağından bulduğu gollerle 3 puanı elde etti.

Emenike 6 maçlık suskunluğun ardından gollere başladı

Ligde forma giydiği 6 maçta gol yollarında etkisiz kalan, sarı-lacivertli formayla ilk golünü geçen hafta Kayseri Erciyesspor deplasmanında atan Emenike, Gaziantepspor'a attığı gollerle, ligde üst üste iki haftayı boş geçmedi.

İlk 11'de başladığı sezonun ilk 4 hafta maçında Torku Konyaspor, Eskişehirspor, Sivasspor ve Kasımpaşa mücadelelerinde gol yollarında etkisiz kalan Nijeryalı futbolcu, Gençlerbirliği ve Trabzonspor maçlarında ikinci yarılarda oyuna dahil edilmiş ancak bu maçlarda da gol atamamıştı. Geçen haftaki Kayseri Erciyesspor maçında da sonradan oyuna girip 90+4. dakikada takımının galibiyet golünü kaydeden Emenike, sarı-lacivertli formayla Kadıköy'de ilk gollerine imzasını attı.

Nijeryalı futbolcunun 86. dakikadaki 3. golünün ardından futbolcular, asisti yapan Salih Uçan'ı kutladı. Futbolcular gol sevincini Salih'in yanına giderek genç futbolcuyla beraber yaşadılar.

Kadıköy'de "Obradovic" tezahüratı

Fenerbahçe Ülker'in THY Avrupa Ligi'nde güçlü rakibi Barcelona'yı 75-70 yenmesi, Kadıköy'deki taraftarları da sevindirdi.

Sarı-lacivertli takımın karşılaşmayı kazandığının öğrenilmesinin ardından tribünler uzun süre "Obradovic" şeklinde tezahürat yaptılar. Fenerbahçe-Gaziantepspor maçının ardından, basketbol maçının sonucu stat hoparlörleriyle yapılan anonsla ve skor tabelasında yazılarak da taraftara duyuruldu.

Bu arada, maçın 73. dakikasında oyuna dahil edilen savunma oyuncusu Alves, karşılaşmanın ardından sahada tek başına koşu yaptı.

MAÇTAN NOTLAR

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, Spor Toto Süper Lig'de Gaziantepspor ile yaptıkları maçta, Kayseri Erciyesspor maçını kazandıran golün sahibi Emenike'ye ilk 11'de yer verdi.

Ligde sarı-lacivertli formayı ilk 11'de bundan önce en son 4. haftadaki Kasımpaşa maçında giyen Emenike, Kayseri deplasmanında 90 artı 4. dakikada attığı golün ardından, Gaziantepspor mücadelesinde formayı kaptı. Bu sezon Fenerbahçe'nin 8 lig haftasında da forma giyen, ilk 4 haftada 11'de yer aldıktan sonra bir maç yabancı kontenjanı nedeniyle kadronun dışında kalan Nijeryalı futbolcu, son 3 lig mücadelesinde ise yedekler arasında yer bulmuştu.

MAÇ KADROSU 17 FUTBOLCUDAN OLUŞTU

Fenerbahçe'nin maç kadrosu yabancı kontenjanı ve sakatlıklar nedeniyle 17 futbolcudan oluştu. Holmen, Meireles, Yobo ve Kadlec yabancı kontenjanına takılan isimler olurken, sakatlıkları bulunan Emre Belözoğlu ve Gökhan Gönül sakatlıkları nedeniyle kadroya giremedi. Yabancı oyunculardan Meireles'in de sakatlığı bulunuyor. Ersun Yanal, ilk 11'inde 4 yabancı oyuncuya (Sow, Kuyt, Cristian ve Emenike) yer verirken, iki yabancı oyuncu da (Webo ve Alves) yedekler arasında kaldı. Yanal, ligin ilk haftasındaki Torku Konyaspor deplasmanında yedekler arasında tuttuktan sonra üst üste 7 lig haftasında 11'de görevlendirdiği Webo'yu haftalar sonra tekrar yedekler arasına çekti.

ALVES YEDEKLER ARASINDA

Portekizli savunma oyuncusu Alves, sakatlığının ardından takımla çalışmalara başlamasına rağmen Gaziantepspor mücadelesine yedekler arasında başladı. Teknik direktör Ersun Yanal, Alves'in yerine geçen hafta olduğu gibi yine Bekir İrtegün'ü, Egemen Korkmaz ile yan yana oynattı. Alves, sakatlığı nedeniyle ligde son iki maçta kadroda yer alamamıştı. Gaziantepspor'da sarı kart cezalısı Bekir Ozan Has ile sakatlıkları bulunan Serdar Özbayraktar ve Kemal Tokak kadroda yer almadı. Karşılaşma öncesi, vefat eden 1461 Trabzon Teknik Direktörü Kadir Özcan için saygı duruşu yapıldı.

Fenerbahçe 3 - Gaziantepspor 1 Maçın Golleri İzle





Benzer Konular

0 yorum:

Yorum Gönder