Fenerbahçe

Galatasaray

Beşiktaş

Şampiyonlar Ligi

Süper Lig

Trabzonspor

Fenerbahçe Ülker Cehennemden çıktı: 88-78

9 Kasım 2013 Cumartesi

Basketbolda Fenerbahçe Ülker cehennemden çıktı: 88-78

Barcelona ve CSKA'ya geçit vermeyen Fenerbahçe, Partizan'ı da deplasmanda yıktı: 78-88. Müthiş taraftar baskısına rağmen maçın ikinci yarısına tam 58 sayı sığdıran Sarı-Lacivertliler skoru lehine çevirip zafere gitti, Avrupa'da 4'te 4 yaptı.


Fenerbahçe, Belgrad cehenneminden de zaferle çıktı. Sarı- Lacivertliler, Avrupa’nın en zorlu deplasmanı olarak kabul edilen, her maçı full  çeken ve müthiş taraftarıyla tanınan Partizan önünde sürprize yer vermedi. Kanarya, Kadıköy’de geçit vermediği Barcelona ve CSKA gibi  Avrupa devlerinin ardından Partizan’ı da taraftarı önünde 88-78 yıkıma uğrattı. Bu sezon yenilgi yüzü görmeyen Fener bu sonuçla  Eurolegue’de 4’te 4 yaparken toplamda da galibiyet serisini 12 maça çıkardı. Teknik fauller bitirdi! Genç isimlerden oluşan kadrosunda  Partizan beklendiği gibi, dirençli bir savunmayla Fenerbahçe’nin karşısına çıktı.  Özellikle de Lauvergne (2.11), Gagic (2.10) Milutinov   (2.10), Musli’yi (2.13) pota altında çok iyi kullanan Partizan, ribauntlarda üstünlük sağlayıp, bu bölgede skor üreterek, ilk çeyreği 17-13, devreyi de 38-30 üstün kapattı. İkinci yarıda maçın seyri tamamen değişti.

İlk çeyrekte de teknik faul gören Partizan coachu Dusko  Vujosevic’in 22. dakikada skor 40-35’i gösterirken, bir kez daha teknik faul görüp, oyun dışı kalmasıyla Partizan’da denge bozuldu. Skorun  sürekli el değiştirdiği anlarda, Fenerbahçe’de Bogdanovic ve arkadaşları (Bjelica, McCalebb, Zoric, Preldzic) sahne aldı, Kanarya son  ölüme 60-57 galip girdi. 20 dakikada 19 sayı Final çeyreğinde ise Kanarya adeta sayı oldu yağdı. Kendini bu bölüme saklayan Bogdanovic  üst üste bulduğu üçlüklerle Partizan’ın  toparlanmasına izin vermeyip, Fenerbahçe’nin sahadan galip ayrılmasında büyük rol oynadı. Temsilcimiz 88 sayının 58’ini ikinci yarıda rakip  potaya bırakırken, ilk yarıda sadece 7 sayı atan Bogdanovic ise son 20 dakikaya tam 19 sayı sığdırdı.

Partizan 78 - Fenerbahçe Ülker 88  Maçı İzle

Benzer Konular

0 yorum:

Yorum Gönder