Fenerbahçe

Galatasaray

Beşiktaş

Şampiyonlar Ligi

Süper Lig

Trabzonspor

İnanılmaz Ama Gerçek Bernabeu, 46 yıl sonra 10 gol gördü

31 Ekim 2013 Perşembe

Yıllar sonra Bernabeu, 46 yıl sonra 10 gol gördü

İnanılmaz Ama Gerçek Bernabeu, 46 yıl sonra 10 gol gördü

Bernabeu, 46 yıl sonra 10 gol

Real Madrid, Sevilla'yı 7-3 yenme başarısı gösterdi

İnanılmaz Ama Gerçek Bernabeu, 46 yıl sonra 10 gol gördü
İspanya 1. Futbol Ligi'nin (La Liga) 11. haftasında Real Madrid, sahasında Sevilla'yı 7-3 yenerken, Santiago Bernabeu Stadı'nda 46 yıl aradan sonra ilk kez bir maçta 10 gol atıldı.
Bernabeu'da en son 16 Eylül 1967'de Real Madrid, Real Sociedad'ı 9-1 yenmişti.
Maçın ilk 30 dakikasında, 2'si Gareth Bale'in ayağından gelen gollerle 3-0'lık üstünlüğü yakalayan evsahibi takım, daha sonra biri penaltıdan olmak üzere 2 dakika içinde Sevilla'dan yediği iki golle soyunma odasını 3-2 önde gitti.
İkinci yarıya da hızlı başlayan Real Madrid, Benzema ve Cristiano Ronaldo'nun golleriyle skoru 5-2 yaparak farkı tekrar 3'e çıkardı. Sevilla, 63. dakikada Rakitic ile 3. golünü bulurken, sahneye yeniden çıkan Real Madrid'in golcüleri Ronaldo ve Benzema, 7-3'lük maç sonucunu belirleyen isimler oldu.
Real Madrid Teknik Direktörü Carlo Ancelotti'nin, ''Deli bir maç oldu'' şeklinde tanımladığı karşılaşmada, Real Madrid'in rekor transferi Bale'in Bernabeu Stadı'nda ilk gollerini atması ve hat-trick yapan Ronaldo'nun, gol krallığı yarışında 11 gol ile ilk sırada yer alan Atletico Madridli Diego Costa'yı yakalaması dikkati çekti.
Ronaldo'dan Blatter'a asker selamı
Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) Başkanı Joseph Sepp Blatter'ın, Ronaldo'yla ilgili eleştirel sözlerinin yankıları, Santiago Bernabeu Stadı'nda da devam etti. Real Madridli taraftarlar maç boyunca Ronaldo için sık sık tezahürat yaptı, bazı taraftarlar da Blatter'i eleştiren pankartlar açtı.
Ronaldo da attığı gollerden sonra yaptığı asker selamıyla, ''sahada bir komutan gibi'' diye kendisiyle dalga geçen Blatter'e gönderme yaptı. İspanyol basını da Ronaldo'yu ön plana çıkararak, ''Komutan CR7'' başlıkları attı.
İtalyan çalıştırıcı Ancelotti, maçın ardından yaptığı açıklamada, ''Ofansif anlamda mükemmel bir futbol oynadık. Çok iyi başladık ama 3-0 öndeyken konsantrasyonumuz daha fazla olmalıydı. İyi bir futbol ortaya koyduk, hızlıydık ve sahadaki oyun sistemimiz iyiydi. Ancak olası sorunları önlemek için defansta daha dengeli olmalıyız'' diye konuştu.
Ancelotti, ilk 11'de yer verdiği ve Real Madrid'in ilk 2 golünü atan Gareth Bale için de ''Gerçek Bale'i gördük. Kendine güveni vardı ve kalitesini gösterdi. Gelecekte bizim için önemli olacak'' değerlendirmesinde bulundu.

Benzer Konular

0 yorum:

Yorum Gönder