Fenerbahçe

Galatasaray

Beşiktaş

Şampiyonlar Ligi

Süper Lig

Trabzonspor

Caner'in Erk'i Yusuf'un sabrı!

6 Ekim 2013 Pazar

Maçın ilk dakikasından itibaren oyunu hızla Trabzonspor sahasına yıkmaya çalışan Fenerbahçe, 2. dakikada Holmen ile bulduğu  gol fırsatıyla bu yılki oyun karakterini güçlü rakibi karşısında da bozmayacağını gösteriyordu. Volkan Demirel'in yüzünü kameraların gösterdiği dakikanın 6 olduğunu söyleyerek Fenerbahçe'nin nasıl bir baskıyla oyuna başladığını anlatabilirim aslında. Trabzonspor ise Yusuf Erdoğan ile Fenerbahçe'nin sol kanadından yüklenerek dengelemeye çalıştı oyunu ilk dakikalarda. Yusuf Erdoğan ile sol kanatta parlayan Caner Erkin'in üzerine gitmeyi planlıyordu Mustafa Reşit Akçay!

Gezici Tim'le birlikte Holmen!

Defansta Egemen Korkmaz sağlam bir duruş sergilerken, Sow, Webo ve Kuyt gezici bir tim gibi değişkenlik göstererek gol peşinde koşarken Holmen sürpriz golcü çıkışlarıyla Trabzonspor kalesinde tehlikeli işlere imza atıyordu. Trabzonspor ilk fırtınayı atlattıktan sonra Fenerbahçe'den çekinmediğini göstererek genelde geriden uzun paslarla karşı kaleye gitmeye çalışıyordu. Orta sahada kazandığı toplarda ise hızla karşı kalede çoğalmak için elinden geleni yapıyordu.

Ya Yusuf ya Caner!

Oyuna gereksiz bir sertliğin hakim olma tehlikesi 25. dakikadan itibaren daha bariz bir şekilde ortaya çıktı. Karşılıklı sarı kartlarla artan gerginlik temponun yükseldiği anlarda korkutucuydu. Aslında maçın özetini Caner Erkin ile Yusuf Erdoğan'ın çarpışması olarak yorumlamakta da hiçbir beis görmüyorum. Soldan yüklenen Caner Erkin'e karşı Trabzonspor'da sağ kanadın yıldızı Yusuf Erdoğan'ın mücadelesinde galip gelenin takımının üç puanı alacağı kesindi.

 Dördü bir arada!

İkinci yarıda karşılıkla ataklar sürerken 54. dakikada Ersun Yanal ilk hamlesini yapıp Alper Potuk'un yerine Emre Belözoğlu'nu sahaya sürdü. Bu hamle tamamen maçın kaderini değiştirebilirdi. Fenerbahçe Trabzonspor kalesinde daha fazla pozisyon bulmasına rağmen tabelayı değiştirecek bir aksiyon yaşanmadı. Dirk Kuyt'ın yarım volesi belki de maç boyunca en estetik hareket olarak tanımlanabilirdi. Webo'nun köşeye giden şutunu çıkaran Onur Trabzonspor adına maçın kaderini değiştiren adamdı. Ersun Yanal 62. dakikada bu sefer Holmen'in yerine Emenike'yi sürüp maçı koparmayı ne kadar istediğini ortaya koyuyordu. Kuyt, Webo, Emenike ve Sow 'mahşerin dört atlısı' Trabzon kalesinde gol arayacaktı.

 Puanları paylaştılar

Mustafa Reşit Akçay'ın Janko hamlesi de çok zekice ve bir plan dahilindeydi.  Yorulan ve dengesini yitiren Fenerbahçe savunmasını zorlayacam ve şişirilecek topları indirip takımına nefes aldıracak bir oyuncu tercih etti. Webo'nun şutunu görenler çok şanslıydı, topu yalnızca direkte patladığında görenler sayılmaz! Özellikle ikinci yarıda Fenerbahçe daha fazla gol pozisyonuna girerken Trabzonspor kaptığı toplarda hızla rakibinin kalesine gidip gol arıyordu. Maç böyle tamamlanırken Caner Erkin ile Yusuf Erdoğan'ın mücadelesinde galip çıkmayınca Fenerbahçe ile Trabzonspor puanları paylaştı.

Benzer Konular

0 yorum:

Yorum Gönder