Fenerbahçe

Galatasaray

Beşiktaş

Şampiyonlar Ligi

Süper Lig

Trabzonspor

Efsun Yanal Süper Lige Yeni Başladik

30 Ağustos 2013 Cuma

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, Spor Toto Süper Lig'de Eskişehirspor karşısında aldıkları 1-0'lık galibiyetle lige ikinci haftadan itibaren başlangıç yaptıklarını söyledi.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda yapılan maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Yanal, ilk haftadaki Torku Konyaspor yenilgisinden sonra yaptığı açıklamada lige ikinci haftadan itibaren başlayacaklarını ifade ettiğini belirterek, mücadeleyi şöyle değerlendirdi:
"Kolay olmadı. Eskişehirspor benim için özel bir takım. Coşkulu, sert tempolu bir takım. Biz de bu ritmi yakalamaya çalışan bir takımız. Enerjimizi ve coşkumuzu seyircimizden alıyoruz. Onların bize katkısını küçümseyemeyiz. Buna da ihtiyacımız vardı, teşekkür ediyorum. Zaman zaman hatalar yaptık. Tempoyu yakalayamadık ama çok kısa süre içinde ritmi yakalayacak bir takım olmalıyız. Galibiyet önemliydi, bir galibiyet aldık. Oyuncularıma teşekkür ediyorum."
Takımda bir yaratıcı oyuncu eksikliği olup olmadığı sorusuna Yanal, "Zaman zaman eksiklerimiz oldu. Bunun yanında, çok rahat yapabileceklerimiz ama yapamadıklarımız oldu. Takımın ritmi arttıkça, oyun kazanmaya başladıkça bunları yapacak oyuncularımız var. Tabii ki onu oluşturmak ve bulmak uzun vadede bir iş. Elimizde iyi oyuncularımız var. Onların da katkısıyla daha da iyi olacak" şeklinde cevap verdi.
Takımında maçta sahada ilk defa 90 dakika oynayan 4 oyuncunun bulunduğunu kaydeden Yanal, "Oyuncuların performansları ve sakatlıklarla ilgili birtakım sorunlar yaşadık ama bunlar kesinlikle mazeret değil. Bütünlüğü yakalayacak bir takımız. Bunu kısa sürede içinde halledeceğimizi düşünüyorum. Bize böyle bir itici güç maç gerekliydi. Kendine güvenen oyuncularımız çok fazla" diye konuştu.
Mert Günok'un performansını değerlendiren Fenerbahçe Teknik Direktörü, Volkan Demirel, Serkan Kırıntılı ve Ertuğrul Taşkıran gibi Türk futbolunun çok önemli 4 kalecisine sahip olmaktan sevinç duyduklarını, kaleci antrenörü Murat Öztürk'ün de kalecilerin performansında çok etkili olduğunu ifade etti.
"Oynadığınız futboldan memnun musunuz?" sorusu üzerine Yanal, "Bu konuda biraz doyumsuzuz. Çok daha yüksek tempoda oynayacağımızı biliyorum. Zamanı geldiğinde de oynayacağız" dedi.
- "Fenerbahçe bu sene şampiyon olacak"
Fenerbahçe'nin bu sezon Galatasaray'ı geçebilecek potansiyele sahip olup olmadığı sorulan Yanal, "Fenerbahçe'nin her zaman Galatasaray'ı geçmeye gücü yetecek kadrosu vardır. Bu sene de gücü geçmeye yetecek kadrosu vardır. Fenerbahçe bu sene şampiyon olacak" diye konuştu.
Yanal, Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'in aynı zamanda A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörlüğü görevine getirilmesini nasıl değerlendirdiği sorusu üzerine şu yanıtı verdi:
"Ülke futboluna hayırlı olsun. Ülke futbolu kazansın. Umarım düşünülen sonuçlar... Şunu söyleyeyim; bizde kişiler tartışılıyor. Biraz sistemi tartışmak, sistemi düşünmek gerekiyor. Abdullah hoca kötüydü, ondan önce Hiddink kötüydü, ondan önce Fatih hoca kötüydü... Biraz sistemle ilgili çözümler ararsak çok doğruyu yaparız. İsimler üzerinde tartışmamamız gerekiyor."
Sağlam Mert'e övgü yağdırdı
Eskişehirspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Fenerbahçe'ye 1-0 yenildikleri maçın kahramanının rakibin kalecisi Mert Günok
olduğunu söyledi.
Sağlam, maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, çok pozisyona girdiklerini belirterek, "Kaleci Mert'i tebrik etmek lazım, maçın kahramanıydı. Maçın da özeti buydu" dedi.
Fenerbahçe karşısında 3 puan alamadıkları için üzgün olduklarını ifade eden Sağlam, şöyle devam etti:
"Çok pozisyonumuz ve penaltımız vardı. 'Bunları niye değerlendiremedik' deyip oyuncularımızı eleştirmek istemiyorum. Futbolun gerçeğini yaşadık. Kalemize gelen ilk topta gol yedik. Sonra oyunu değiştirme hamlemiz etkisini gösterdi, penaltı yakaladık ve pozisyon bulduk. Ancak Mert'i geçemedik. Büyük hedefler kovalamak için önce zihinlerde büyük düşünmek gerekiyor. Bugün biraz daha cesaretli olabilseydik, Fenerbahçe'nin isminden çekinmeseydik sonuç farklı olabilirdi. Mert'i dışarda da tebrik ettim. Maçı çeviren adamdı. Burada kazansaydık önümüzdeki hafta Galatasaray maçını eşik atlama maçı olarak değerlendirebilirdik. Bundan sonra daha büyük düşünmeyi öğreneceğiz."
Penaltı atışını Necati Ateş'in kullanmasıyla ilgili bir soru üzerine Sağlam, "Maçtan önce penaltı atışı için listemizde önce Ndiaye, sonra Diego vardı. Ancak geçen sene takımın penaltıcısı Necati'ydi. Necati oyuna girdi, yılların tecrübesi bir oyuncu. Orada bir insiyatif kullandı. Sonuçta penaltı kaçıran ilk futbolcu ve son futbolcu değil" diye konuştu.
Ertuğrul Sağlam, transfere ihtiyaçları olduğunu, başkan ve yönetimle konuşarak kulübün imkanlarını da göz önünde bulundurarak, takıma nasıl takviye yapacaklarına karar vereceklerini kaydetti.
- Veysel Sarı: "Futbolda skor geçerli oluyor"
Eskişehirsporlu futbolcu Diego ise 90 dakika boyunca sadece 1 poziyon verdiklerini ve gol yediklerini belirterek, "Çok pozisyonlarımız vardı. Penaltıyı değerlendirseydik o hatayı telafi edebilirdik" dedi.
Veysel Sarı ise pozisyonları değerlendiremediklerini vurgulayarak, "Ne kadar iyi oynarsak oynayalım futbolda skor geçerli oluyor. Üzgünüz, inşallah Galatasaray maçını kazanırız" ifadelerini kullandı.

Kaynak

Benzer Konular

0 yorum:

Yorum Gönder