Fenerbahçe

Galatasaray

Beşiktaş

Şampiyonlar Ligi

Süper Lig

Trabzonspor

Bugün günlerden Francesco Totti

28 Mart 2013 Perşembe

Bugün günlerden Francesco Totti
Tarih 28 Mart 1993… Brescia deplasmanında 2-0 önde olan Roma’da 87. dakikada oyuna 16 yaşında bir genç giriyor. O güne kadar altyapı  ve genç takım maçlarında kendinden söz ettiren Francesco Totti, ilk kez A takım formasıyla sahaya adımını atıyor. O gün sahada kaldığı süre 3 dakika belki, ama Roma’da yaratacağı etkiden Picassovari bir şekilde bahsedecek olursak; 20 yıl artı 3 dakika!

Kariyeri boyunca hiçbir zaman başka bir forma giymemiş, modern futbolun en kudretli bayrak adamlarından Francesco Totti, Giallorossi formasıyla ilk maçına çıktığı günden bu yana geçen 20 yılda çok şey başardı, rekorlar kırdı, taraftarı olduğu biricik takımını şampiyonluğa taşıdı, Dünya Kupası kazandı, adını futbol tarihine kazıdı… İşte bu büyük efsane için en yakın dostlarından birisi Gigi Buffon, resmi ama bir o kadar da duygusal bir açıklama yayınladı. Çünkü bugün günlerden Francesco Totti’ydi! totti-10-capitano

Sevgili Francesco… Sen İtalyan futbolunda bir tarih yazdın.

Serie A’da yirmi yıl, muhteşem bir başarı… Bir Roma-Foggia maçında attığın ilk golün hala hafızamda. Çok yakın dostuz, seninle u15 milli takımından beri tanışıyoruz, milli takımda beraber harika yıllar geçirdik ve Serie A’da defalarca karşı karşıya geldik.

Francesco Totti

Sahadayken arkadaşlığımızı unuturcasına bana sıklıkla gol atıyorsun -yanılmıyorsam yaklaşık 10 gol attın bana- fakat ne olursa olsun, maç bittikten sonra yüzümüzde daima gülümsemeler kalıyor.

Totti WC

Bizler şanslı bir jenerasyonun çocuklarıyız, evet 30 yaşından sonra her yılın yedi yaşa bedel olduğu doğru, ama sen yaşlanmak bir yana zamanda geri gidiyorsun!

Sen, Francesco… İtalya futbolunda tarih yazdın. Geçmişin ve bugününle gelecekte asla tartışılamayacak kadar büyük bir efsane oldun.

Seni sevgiyle kucaklayan dostun, Gigi…





Benzer Konular

0 yorum:

Yorum Gönder