Fenerbahçe

Galatasaray

Beşiktaş

Şampiyonlar Ligi

Süper Lig

Trabzonspor

Besiktaş Harikiri Yapti Yine

1 Şubat 2013 Cuma

Beşiktaş, 2013'teki 3. maçında da gülemedi. Siyah beyazlılar, 2-0 öne geçtiği maçta Beşiktaş 2 Karabük 2 berabere kaldı.

TT Arena'da Galatasaray'a 2-1 yenilerek liderlik şansını yitiren Beşiktaş, sahasında büyüklerin korkulu rüyası Karabükspor'u konuk etti. Siyah beyazlıların tek hedefi alacağı galibiyetle zirve yarışına kaldığı yerden devam etmekti. Galatasary, Fenerbahçe ve Trabzon'u deplasmanda 3-1 yenen karabük ise aynı tarifeyi Beşiktaş'a da uygulamak için sahadaydı.

Samet Aybaba, zorlu mücadelede cezalı oyuncular nedeniyle zorunlu revizyona gitti. Geçen hafta gördükleri sarı kartlarla cezalı duruma düşen Tomas Sivok, Roberto Hilbert ve Veli Kavlak, Kardemir Karabükspor karşısında takımlarını yalnız bıraktılar. Aybaba, Sivok'un yokluğunda savunmanın göbeğinde İbrahim Toraman'ın yanında Ersan Adem Gülüm'e görev verdi. Hilbert'in yokluğunda Mehmet Akgün savunmanın sağında oynarken, Veli Kavlak'ın yerine de Oğuzhan Özyakup forma giydi. Takımın yıldızı Almeida da 1 haftalık aradan sonra tekrar ilk 11'deydi.

Kardemir Karabükspor'da ise Afrika Kupası maçlarını tamamlayarak dönen Lualua ile Mabiala kadroda yer aldılar. Önemli maçlardaki performansıyla dikkat çeken Lualua yedek soyunurken, Mabiala ilk 11'de görev aldı.

Maça Beşiktaş, kontralarda etkili olan rakibini de kontrol ederek başladı. Önemli pozisyon vermeyen, özellikle Ersan ve İ. Toraman'ın başarılı oyunuyla kalesinde pozisyon yaşamadı. 16. dakikada yine bir duran toptan Beşiktaş golü geldi. Yine Fernandes nefis kesiti, ön direkte İbrahim Toraman tamamladı: 1-0.. Ancak bu pozisyondan hemen önce Almeida sakatlandı ve yerini Sinan'a bıraktı.

İlk yarının kalan bölümünde de oyunun kontrolünü bırakmayan Beşiktaş önemli bir tehlike yaşamadan devre arasına önmde girmeyi başardı.

İkinci yarının 15 dakikası ise oldukça hareketli geçti. Önce Sinan iki kez karşı karşıya kaldığı poziyonda golü bulamadı. Ardından artık bir İnönü klasiği haline gelen Olcay Şahan golü geldi. 58. dakikada Oğuzhan'ın pasında başarılı futbolcu şık bir vuruşla farklı ikiye çıkardı.
Bu pozisyonun ardından ilk yarıdan sarı kartı olan erdem kırmızı kartla oyun dışında kaldı. 63. dakikada ise konuk takımın ilk golü geldi. Birol'un ters kanada çevirdiği topta Mehmet Akgün'ün hatasında Ahmet İlhan şık bir plaseyle farkı bire indirdi.
69'da ise Ersan'ın büyük hatasında Karabük'ün 2. golü geldi. Rakibinden topu kapan Lua Lua skora dengeyi getirdi.


Beşiktaş, kalan bölümde aradığı golü bulamayınca mücadele 2-2 sona erdi. 2013'teki 3. maçından da galibiyet çıkaramayan Beşiktaş, haftayı 32 puanda tamamladı. Karabükspor ise 28 puana yükseldi.

İşte Beşiktaş Karabük Maçının Golleri

Benzer Konular

0 yorum:

Yorum Gönder