Fenerbahçe

Galatasaray

Beşiktaş

Şampiyonlar Ligi

Süper Lig

Trabzonspor

Şifreli Uydu Tv Nasil İzlenir?

18 Ocak 2013 Cuma

Uydu bir çok karmaşık ve gelişmiş teknolojik harikasıdır. Çalışmak için Uydu için için, izleyicinin televizyon ekranlarında süper kalitede görüntü ve ses sunmak için birlikte çalışacak çeşitli ekipmanları vardır. Müşteri tesislerinde kullanılan Uydu ekipmanları Kaç burada açıklanmıştır. Birkaç diğerleri bir şekilde izleyici deneyimini geliştirmek opsiyonel ekipmanlar ise Kaç çalışmak Uydu TV servisi için gerekli olan

Müşteri yerinde bulunabilir Uydu ekipmanları Kaç uydu alıcısı çanağı, set top box, akıllı kart, DVR, HD Uydu Alıcısı, uzaktan kumanda ve Sling Kutu vardır. Şimdi bu Uydu ekipmanları hizmet ne amaçla sağlar.

Uydu çanağı

Uydu alıcısı çanak alanı uydulardan yayın televizyon sinyalleri almak için kullanılır. Farklı tip ve yemekleri boyutları vardır. Uydu sağlayıcıları tarafından sağlanan her zamanki küçük çanak (18 ila 24 inç) Akıllı yemek olarak bilinir. Bu genellikle ev çatılarının üzerine yerleştirilir.

Akıllı çanak bir parabolik plaka, LNB ve Yem boynuz oluşur. Parabolik plakası TV Uydular gelen sinyali alır ve besleme boynuzu onları yansıtır. Alınan sinyaller nedeniyle uzun mesafe seyahat zayıftır. Çanak bağlı Besleme boynuz zayıf sinyaller alır ve LNB gönderir.

LNB (L ow N oise B kilidi tuner) bunları yükselterek sinyaller güçlü yapar. LNB tuner, tek, çift, üç ve dört türleri / seçenekler mevcuttur. Çift tuner biri Uydu bağlantısı içinde ayrı TV bulunuyor seyretmek iki farklı kanallar için izleyiciler sağlar. Farklı televizyonlarda 4 kanal için 3 ve Quad için Keza üçlü.
Uydu set üstü kutusu

LNB ile amplifiye sinyalleri bir kablo vasıtasıyla bir set üstü kutu için gönderilir. Set üstü kutu ya da kapalı alıcı televizyon setine bağlanır.

Top box Televizyon kutusu tarafından anlaşılan ses veya video sinyalleri içine uydu sinyalleri dönüştürmek için kullanılan önemli bir cihazdır ayarlayın. TV Uydular güvenlik amaçlı özel kodları sinyaller (şifreli) gönderin. Ses ve video sinyalleri içine set top box, çeşitli şifreli sinyalleri çözer ve başka değişiklikler onları.

Uydu akıllı kart

Ayrıca, erişim kartı olarak bilinen Akıllı kart set üstü kutu içinde eklenir. Bu kart kredi kartı gibi görünüyor ve bir mikroişlemci vardır. Uydu TV sağlayıcısı tarafından sağlanan bu kart özel özelliklere sahiptir.

Bu sinyal alınan çözme Şifreli Uydu Tv sinyalleri için anahtar tutar. Sadece anahtar ile şifrelenmiş bir uydu TV sinyallerini ses ve video sinyalleri ile dönüştürülebilir.

Erişim kartı sadece müşteri ödenen ve dolayısıyla sadece bu kanalları çözmesi mümkün olduğunu kendisi için kanallar için anahtarlarını tutan. Kanalların geri kalanı için uydu sinyallerinin anahtar olmaması sayesinde şifrelenmiş ve görüntüleme için elverişsiz hale kalır

Uydu erişim kartı ve böylece yetkisiz izleyiciler için kilitli bir kapı olduğunu.

HD Uydu Alıcısı (Yüksek Tanımlı Alıcı)

Bu yeni nesil, Dish Network ve Doğrudan TV hem tarafından sağlanan H igh D efinition (HD) eğlence hizmeti sağlayan opsiyonel bir özelliktir.

DirecTV ve Dish Network izleyicilerin HD kanallar sağlamak hem de. Bu yüksek çözünürlüklü kanallar müthiş görüntü kalitesi ve 5.1-kanal Dolby Digital surround ses sağlar. Bu ses sinemalarda sağlanan ses kalitesi eşittir. Bu HD kanallar HD alıcılar almak için gereklidir. HD kanallar sadece HD alıcı ile iyi görüntü ve ses kalitesi vermek, çünkü önemli bir ekipmandır. DirecTV ve Dish Network farklı modeller çeşitli HD alıcıları sağlar.

Uydu DVR (Dijital Video Kaydedici)

Bu aynı zamanda bir izleyici kendi favori gösteriyor veya programlardan herhangi özlüyor asla olmasını sağlar opsiyonel bir ekipman olduğunu.

Uydu TV servis sağlayıcıları, programlama kaydetmek için bir DVR (digital video recorder) verin. Bu donanım, kaydedilen gösterir depoladığı bir sabit disk, genellikle bir depolama aygıtı kullanır. DVR izleyicilerin yardımıyla onlar etrafında değildir ve daha sonra bunu izlemek bile kendi sevdiğiniz programları kaydedebilirsiniz.

Uzaktan kumanda

Uydu TV şebekeleri tarafından sağlanan uzaktan kumanda Evrensel uzaktan kumanda denir. Bu evrensel uzaktan kumanda aynı anda Uydu set üstü kutusu aynı zamanda bu tür set üstü kutusu gibi diğer ekipmanları, DVR, TV, DVD ve HD alıcı değil sadece kontrol etmek için donatılmıştır. Yani artık her cihaz kontrol etmek için birçok uzaktan kumanda ile karıştırmasını vardır
Uydu Sling kutusu

Sling kutu PC Uydu Programları sunmak için kullanılan yeni bir cihazdır. Bu kullanışlı ve kablosuz. Sling kasası Uydu TV set üstü kutusu veya DVR ve bir PC bağlanır.

Sling kutusu sayesinde, izleyiciler internet üzerinden uydu TV görmek mümkün. Bu yararlar insanların ücretleri olmadan ve onların oturma odası veya yatak odası sınırlandırılamaz istediğiniz yere programını görmek için.

Uydu TV medya böylece böylece Uydu TV izlemek için fiziksel sınırlar ve sınırlamalar kırma olağanüstü özelliği nedeniyle küreselleşmiştir. Bu Uydu donanımları Uydu tüketiciler ile büyük bir hit haline geld

Benzer Konular

1 yorum:

Adsız dedi ki...

paylasımız icin tşk hocam basarılarınızın devamını diliyorum

Yorum Gönder