Fenerbahçe

Galatasaray

Beşiktaş

Şampiyonlar Ligi

Süper Lig

Trabzonspor

Federasyon Brezilyada Samba Yapti

27 Kasım 2012 Salı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Brezilya'daki Euro 2020 adaylığı için tanıtım şovunu Rio de Janeiro'da 700 kişinin katıldığı davetle sürdürdü. Organizasyonda Türk dostu Alex ile Rüştü Reçber'in yanı sıra dünya yıldızları da boy gösterdi

Brezilya’nın Rio de Janerio kentinde düzenlenen Soccerex Fuarı’na Türk futbolu damga vurmayı sürdürdü. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören’in ev sahipliğinde Soccerex Fuarı kapsamında önceki akşam düzenlenen kokteyl, dünya futboluna yön veren aktörleri buluşturdu. FIFA U20 Dünya Kupası’nın resmi maskotu ‘Kanki’miz, kokteylin yıldızı oldu. Şehrin en klas otelleri arasında yer alan Copacabana Palace’da verilen davete 500 kişinin katılması beklenirken, geceye 700’e yakın konuk geldi. Başkan Demirören ve ekibi, konuklarla tek tek ilgilendi.

Futbola yön verenler geldi

Etkinliğe, Brezilya Büyükelçimiz Ersin Elçin, TFF Yönetim Kurulu üyeleri Arif Koşar, Cengiz Zülfikaroğlu, Prof. Dr Fethi Heper, Genel Sekreter Prof. Dr. Emre Alkin, Milli Takımız’ın eski futbolcuları Rüştü Reçber, Mehmet Aurelio, Fenerbahçe’nin eski futbolcuları Alex de Souza, Pierre van Hooijdonk, Jay Jay Okocha ile Gilberto Silva, Ruud Gullit, Ronald de Boer, Aron Winter’in yanı sıra çok sayıda ülke federasyonu, kulüp, futbola yatırım yapan firmalar ve dünyanın önde gelen spor adamları da katıldı.


Davete damgasını vuran isim ise, Fenerbahçe’nin eski yıldızı Alex oldu. Brezilyalı futbolcu, 40 yıllık Türk gibi gelen konukları tek tek karşıladı, yakın ilgi gösterdi.

Sanki 40 yıllık Türk

Normalde Türkiye’ye bugün dönmeyi planlayan Demirören, uçuşunu bir gün erteletti. Başkan, “Rio’da böyle bir ilgi ile karşılaşmak beni ve ekibimi gururlandırdı. Bir gün daha kalıp temaslara devam edeceğim” dedi. Resmi açılışı dün gerçekleşen fuara Fenerbahçe’nin eski yıldızı Alex damgasını vurdu. 40 yıllık Türk gibi standa gelen konukları tek tek karşılayan Alex, fotoğraf ve imza isteklerini geri çevirmedi. Standda Alex’in Fenerbahçe formasıyla attığı goller izletildi.

Bize özgü lezzetler...

Ekibin diğer yıldızı Rüştü de özellikle yabancı basın mensuplarının ilgi odağı oldu. Fuarın bir başka flaş ismi ise ülkemizde düzenlenecek 2013 U20 Şampiyonası’nın maskotu ‘Kanki’ oldu. ‘Kanki’ gün boyunca fuar alanına gelen herkesle ilgilendi, objektiflerin önünden hiç ayrılmadı. Dünyanın futboldaki önemli markalarının boy gösterdiği fuarda TFF ekibinin konuklara gösterdiği misafirperverlik de görülmeye değerdi. Standa gelenler ülkemize özgü olan baklava, Türk kahvesi, lokum ve çeşitli hediyelerle karşılandı.

Rüştü’den Alex’e macun espirisi

TFF İcra Kurulu üyesi Arif Koşar, Alex’e, Manisa’dan aldığı mesir macununu hediye etti. Brezilyalı yıldızın, Soccerex Fuarı’nda Türkiye’nin tanıtım yüzü olmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Koşar, “Başbakanımız Alex’ten Türkiye’nin tanıtım yüzü olmasını rica etmişti. Alex bizi burada en iyi şekilde temsil ediyor. Biz de ona bu küçük hediyeyi takdim ediyoruz” dedi. Bu arada Rüştü’nün, Alex’e mesir macununun performans artırıcı etkisini anlatması, gülüşmelere yol açtı.

Benzer Konular

0 yorum:

Yorum Gönder